Followers

Monday, 18 April 2011

.:xtvt weekend :.

sabtu aritu menjalani weekend routine sebagai suri rumah yang berjaya.... membasuh baju, melipat kain, megemas rumah dan segala 'me' lagi.... tak keluar pegi mana pun sebab petang tu nak hantar MIL dinner/Majlis agama kat Crowne Plaza Mutiara.... kami laki bini dok je la terperap kat rumah sampai kul 7.00 mcm tu hantar MIL, 

sementara tunggu MIL tu kitorang pegi makan kat Chop & Steak kat kampung baru ataupun org selalu panggil kedai ni KAPAL... sebab de sebijik kapal besar kat dalam kedai ni yg menempatkan kaunter dan dapur diorang.. 


sedap gak la,  ni kali kedua kitorang makan kat sini, first time makan ramai-ramai ngan cousin2 hubby... diorang la ajar makan kat sini
 
gambar tak tangkap, terlupa nak angkut D90 kelam kabut punya pasal masa nak keluar tu,gambar ni pun google jer huhu...so korang google je la sendiri yerk..:-)

makan kat sini murah tau, aku ambik rib steak = RM11.90 + mushroom soup + garlic bread
hubby ambik mixed grill = RM 10.90 kot + mushroom soup
total campur air baru RM39.90 kot lebih kurang.. murah kan??? 
tempat pun ok ala2 romantik gitew... kitorang siap bersila lagi...dok kat pondok

lepas makan jalan-jalan menghabiskan masa dan menghilangkan kebosanan kat Jalan TAR... tak beli apa pun.... tu je... 

Ahad plak, Mak ngan Abah datang dari perak, pakcik aku meninggal kat cheras, so satu hari kat sana...tengah malam baru sampai rumah....

hari ni datang opis, handphone tinggal, broadband tinggal.... GOOOODDDD!!! 
akhirnya bosan.... so entry ni dari hasil kebosanan di hari isnin... 
heheh k larrr.. tata..

8 comments:

NM02 said...

mggu ni umh ai mcm kapal pecah.. 3 hari beturut2 ada kenduri kawen. tak dan nak mengemas... huh... balik ni nak house keeping cukup2

yatt said...

NM02 : hehe.. hari biasa memang malas nak buat semua sabtu ahad la pun, kalau tak buat memang pengsan la nak buat 2 minggu punya keje.. heheh... tak pe buat slow2.. hehe

isma said...

sedap eh kat restoran kapal tu?ari tu try takder la sedap mana..maybe not our luck la kot sbb suma orang pun kata sedap.huhu

PuaN su SU said...

yummmyyyyyy........lapar

Fyda Rahim said...

yatt.. cer ko bg petua pemuda kt aku.. ko entry byk gile sal mkn. makne nye ko mkn je. tp sal bdn ko gtu? ishhh.. kalu naik pon ciput, astu trun blik. ko ajar aku skit.

yatt said...

isma : boleh tahan la.. western ala-ala melayu kan... yg dtg makan kat situ pun almost everyone malay..

puan su : hehe... lapar kan??

fyda : nak petua?? ko makan pastu ko jogging balik rumah, kalau ko makan kat kg baru, ko jogging balik bangi, zack ikut dari belakang.. ok?? hikhik

Fyda Rahim said...

yatt: hakhakhakhak.. buli lah aku.. buli lah.. =p

Miecyber said...

Murahlah camtu...

Ikan Patin Temerloh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...