Followers

Wednesday, 20 July 2011

.:udang masak lemak cili padi utk potluck opis:.

hari ni kat opis kitorang pakat-pakat buat pot luck sempena nak menyambut bulan ramadhan
dari minggu lepas masing-masing sibuk pikir.. bincang.. nak bawak apa....aku memang dah plan nak bawak udang masak lemak cili padi... senang skit tak payah nak renyah2 guna barang yang ada kat rumah je.... ye la masakan ni dah memang boleh kata hari2 MIL masak kat rumah dah tentu-tentu senang nak buat... :-)

risau gak tak jadi sbb ni baru 1st time aku masak sendiri tanpa MIL tunjuk... biasanya dia ada tunjuk-tunjukkan apa nak kena masuk.... memang tak susah tp risau rasa dia tak sama mcm orang negeri sembilan punya... yela aku kan orang perak... buat gulai tempoyak reti larr.. hihi

semalam balik keje dah lepassettle-settle mandi apa sume, ngantuk giler tak larat nak masak... tido dulu sedar2 dah kul 1 pagi.... terus teringat gulai tak masak lagi.... cepat-cepat pegi dapur masak.....


 


ni la hasilnya gulai masak lemak cili padi yang dimasak kul 1 pagi... ngehngeh... 

nasib baik hubby temankan masak... dan jadi tukang rasa... dia cakap ok sedap... sama mcm mak dia masak.... so ok la kot.... :-)


9 comments:

mawar (^_*) said...

cedap nye...jgn lupe orng atas sket ye =p

WuMing said...

Masak Lomak cili Padi ni oghrang Nogori...Kan?..Kan?

yatt said...

ain : sila turun kalau nak

yatt said...

wuMing : yes...Wuming.. :-)

Norah said...

sedap2.. mmg favorite aku :D

Mr. and Mrs. Mizan said...

adoyaiiiiii........ sedapnye feveret aku nih! ko buat aku lapar laaaaaaaaa.....

yatt said...

aisyah : kannn..ni pun dah jadi masakan fav aku gak

aja : hihi... meh dtg sini

~izan~ said...

amboi dikk...sedap tu.akak plg suka masak gini apa2 pun la,sebab senang.tak pyh tumis2 bagai hehehe

yatt said...

izan : tu la senang giler... tp risau tak sedap je la saya masak :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...