Followers

Thursday, 7 July 2011

.:my version of puding caramel:.

mmmmm.... gigih buat puding caramel ni malam tadi semata2 sebab kak aida member opis aku tu suruh buat, lepas kitorang sibuk-sibuk tengok blog kak nani rostam tu... kesian la pulak kat dia... balik opis tinggal beli susu je, barang2 lain sume dah ada kat rumah dah....

konon-konon nya ikut la resepi kak nani rostam tu, boleh pulak tgk resepi tu 10 kali pun tak perasan yg dia guna susu pekat... aku beli susu cair la pulak... sbb sebelum ni pernah buat gak last buat pun lama dah bulan puasa 2 tahun lepas kot rasanya masa tu guna susu cair.... sudahnya hentam je la... ikut resepi dia sikit... ikut sesuka hati aku banyakkkkk... huhuu...


ni la hasilnya....



still dalam loyang lagi... tak terbalikkan pun... hehe...


resepi ikut kak nani... tapi rasanya mmmm aku pasti tak sama sesedap ngan yang kak nani buat...:-)
hari ni kat opis ada 2 puding caramel...haha... sebab antara 4 orang yg dok tengok resepi ni boleh pulak aku buat....member opis aku kak shima pun buat.... hihi berkenduri puding la kitorang.... patut la masa nak buat puding ni aku dok rasa mcm ada je org lain buat gak.... kelakar betul...dah macam pertandingan buat puding dah... moral of the story lepas ni nak buat apa-apa kena bagi tau dulu..hiiiiiii~ :-)

lepas ni nak cuba resepi lain la pulakk... :-)


pavlova cake maybe??? confirm tak menjadi... haha

5 comments:

Shima Md. Zahar said...

kah..kah..kah..kah.. ambikkk kannnn.. hahahahahhahahahaha... sekali dua orang buat caramel .. kira ok laa tu.. akk bawak sikit .. ko bawak sikit.. dapat makan reramai kat opiss. hehehehehehe.....

mysha said...

kaK, terSama lak akAk ngaN kaK shima ekekeke... meMandangkan ada 2,anTO2la kaT aTas sePtotong.. leh tak??? hikhikhik

sHa aRi tu meNunTUt ngaN kak nAEMah hekhekhek

Umiey said...

alahai yatt, meleleh ayaq lioq tgk puding, kena plak klau cuaca pns, mkn sejuk2 nyum nyum...

WuMing said...

Dua tahun lepas buat... hu..hu.hu.. lamanya...Ayat ini paling sempoi..."Ikut hati dia sikit...Ikut hati aku banyak"... Lain kali... bagi saja 100%... lawak lah...

Cik Wani said...

sedapnye.......


btw,jom komen link kat entry wani ni.

http://akuazwani91.blogspot.com/2011/07/i-saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

thx a lot =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...