Followers

Monday, 26 September 2011

.: makan-makan @ bagan lalang with cuzie :.


dah lama giler tak pegi makan kat bagan lalang... dari sehari ke sehari nak pegi makan kat sini tak jugak pegi.. sudahnya last saturday ajak jugak hubby pegi....

pastu try tanya cousin-cousin hubby nak join tak.. the more the merrier kan... baru best makan :)

petang tu pegi open house rumah kwn hubby dulu kat seremban.... tak makan banyak pun nak simpan perut nak makan banyak-banyak kat bagan... hihi

lepas maghrib kitorang gerak dari nilai sampai sana kul 8.30 mcm tu kedai tu dah penuh dah orang nasib baik memang dah call buat reservation



kitorang memang setiap kali datang akan makan kat kedai HM Sri Bagan ni... kitorang booking meja kat atas pelantar tu.. best skit tepi muara.. muara ke? laut ada muara ke? haha hentam je la...







sampai-sampai terus pilih ikan, sotong bagai...







 tukang pilih nya harus la hubby.... aku tukang sibuk jer...



hubby pilih-pilih udang.... biasanya kalau datang sini memang tu je la, ambik udang, ketam, ambik ikan buat bakar




ketam tak best sangat, bukan musim kot... kecik-kecik jer ketam nyer... isi pun tak berapa nak hadoooo... boleh la... janji dapat makan







lepak-lepak sambil tunggu makanan sampai....










 sampai dah... ikan pari bakar....

air asam & sambal kicap kat sini memang terbaekkk... 







udang masak sambal... kat sini kalau korang tak tau nak buat masak apa korang boleh tanya dia biasa orang buat masak apa..... tapi udang sambal kat sini memang sedappppp sangatttttt




ketammm... biasanya kitorang ambik masak lain 

sbb kat sini dulu tak de masak blackpapper... tp sekarang kat sini dah ada masak blackpaper sooo haruss ambik masak blackpapper...yummmmmm



pahat.... 

aku tak pandai sangat makan ni.. sebab last time aku ambik pun tak abes makan.... ni boyfriend cousin hubby yang ambik... tp tengok diorang makan cam sedap jer...aku ambik la sikit..... yela lain orang lain tekak nyer kan... 







 settle dah sume... alhamdullilah... 

 total bill RM242.80

kenyang giler....nasi pun tak makan.. meratah seafood jer..kitorang memang suka makan kat sini... 
 sedaplar bagi tekak kitorang orang lain tak sure... 

cuba dulu baru tau... :)

6 comments:

NM02 said...

nnt kalu ai p saner, ai cari kedai makan ni

WuMing said...

Wahh .best nii...

~izan~ said...

seronoknya! meriah dgn seafood.mata yg tgk ni pun tahu kamu semua kenyang hehe

ZaNa aDieyZa said...

terus rasa lapar bila tgk semua gmbr makanan ni.. zana x makan udang,so kalau gie kedai seafood, mmg x kan ambik udang..

yatt said...

NM02 : memang kena cari.. :)

wuming : best wuming... tp kat penang pun bnyk tmpt mkn seafood kan? mesti lagi best

izan : hihihi.... memang kenyang gilerr... kalau berkesempatan leh la izan pegi sini

zana : rugii ooo tak makan udang.. hikhikk...tu yg best punn

WuMing said...

Yaa... dekat Batu kawan... banyak restoran Seafood.. Dah banyak kali juga pi sana try...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...