Followers

Wednesday, 7 September 2011

.: hari raya tahun ini :.

sume orang dah sibuk citer pasal raya kan... confirm semua org sebulan tak abes citer pasal raya ni...kat opis citer pasal raya kat rumah pasal raya kat blog citer pasal raya.... picture profile kat FB jgn ckp laa sume letak gambar raya cantik-cantik jer berwarna-warni... yela setahun sekali kan nak merayakan haruss excited... :)

tahun ni kali ke 4 beraya sebagai isteri, tahun ni giliran hubby kat Felda Pasir Besar, Gemas N9...

raya kat sini best... meriah sebab kawasan felda kan rumah semua dekat-dekat orang pegi rumah sebelah pun penuh kereta sampai kedepan rumah kita dah mcm rumah kita yang penuh orang kannn...

pagi tu siap-siap pegi sembahyang raya dulu kat masjid, alhamdullilah aku diberi kesempatan sembahyang raya tahun ni.....ramainya orang bersama-sama sembahyang raya...




lepas balik dari masjid terus siap-siap untuk sesi bermaaf-maafan serta bergambar raya..

tahun ni tema kami warna warni sebab ikut baju aku.. hihi... 

kononnya nak warna kelabu kan... haihhh tak payah la ckp every year mata aku ni asyik nampak warna pink & purple tu  jer lawa.... susah betul nak tukar warna lain... ngehngeh





 mak & waled pun tema warna warni jugakkk kahkah




atok & nenek







kami bergambar dengan anak cousin hubby satu-satunya cicit atok & nenek buat masa ni... tahun depan insyallah bergambar dengan anak sendiri pulak... doa doakan yerk.... aminnn... :)



 kami sekeluarga..... 

keluarga hubby tak ramai ....keluarga comel ni cuma ada 19 orang jer setakat ni




semua cucu-cucu + cicit atok & nenek.. bergambar dengan atok mahmud & juge nenek... 



 dah bermaaf-maafan dapat duit raya pulak..dari atok, nenek dan pak lang




get ready nak pegi terjah kuih raya di rumah orang... jalan kat rumah depan tu jerkk.. 






 geng gossip-gossip  
 



rombongan cik kiah berjalan raya..



 


yang ni beraya kat Gemencheh.... makan tengahari dengan lauk-lauk yang superr sedap... harus terjah setiap tahun nih...


 


ni lak kat Londah, bukan London ye... rumah ni wajib pegi setiap tahun sebab dia ada air botol dulu-dulu tu.... semua excited nak minum sebab jarang jumpa...  jakun is't it?? haha



anak-anak dara pinggitanss.. ahakss





pertandingan melompat siapa paling tinggi..... rumah ni dijadikan lokasi photoshoot kitorang sebab canteekk kikiki....

gambar raya pertama jer raya-raya seterusnya langsung tak tangkap gambar dah kamera pun tercampak entah ke mana.. raya kedua aku dah balik perak sampai raya ke -5...dan semalam dah start keje... 

no more cuti-cuti raya mood.... :) raya memang happening kan? kita pun suka ni kan pulak budak-budak... 

semoga kita diberi kesempatan bertemu ramadhan dan juga syawal akan datang... bubye...


10 comments:

Fyda Rahim said...

aku ttp suke baju ko.. santek..

reena said...

Cantiknya baju rayaaaa! Macam pelangi :D

pnsusu said...

suka kaler baju raya tue,,,,,,,,,,,
mcm2 kaler ada

...sWeeT uMi... said...

cantek la warna baju yatt...colorful...slmt ari raya maaf zahir batin ye...sonok kan g raya umah yg dekat2 ni...meriah je

~izan~ said...

suka la tgk yatt,cantik. tgk yatt pakai freeda mawar tu nampak tak singkat sgt..so bley la cuba hehe..

yatt said...

fydd : haha.... beli la warna warni...kiki

reena : haha pelangi sangat kan... :)

yatt said...

pnsusu : tema tahun ni warna warni su.. :)yg tu yg berkenan di mata..

kak ima : raya belah hubby memang meriah sebab sume rajin berjalan :)

yatt said...

izan : yatt pun first time try beli ni... tak la pendek sgt kalau izan pakai mesti lagi cantekk :)

DaZzlingLilLy said...

meriahnya raya yatt..best jenjalan ramai2 gitu

yatt said...

lily : meriah nyer raya pertama jer.. hihi raya2 seterusnya tunggu org dtg rumah je :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...