Followers

Tuesday, 20 September 2011

.: yeay akhirnya dapat gak periuk steamboat :.

haahaha tu pun nak kecoh kan....



gambar dari en. google

yang iya nyer aku ni dari dulu berangan-angan nak beli periuk steamboat ni... sebab hubby memang suka sangat makan, kalau kata johnny's tu pantang nampak la mesti nak pegi..... boleh kata setiap bulan pegi makan kat sinun......

tp memandangkan tak dok rumah sendiri masak pun setahun sekali (dah mcm hari raya dah kan setahun sekali).. hihi aku pun jadi malas nak beli....padahal leh je kan pakai rice cooker tu... taknak la konon nyer tak feel.... hahaha hampesss... :)

tapi kebetulan dengar my mom nak pegi hatyai last week sajer2 la cakap "mak belikan periuk steamboat" padahal mak aku ni tak tau pun stemboat tu apa... hihi pesan pun tak bagi duit...bagus punya anak kan...


ingatkan dia pun tak la ambik port apa yang aku pesan tu... tau-tau semalam my niece update gambar kat FB aku pun tanya la "opah beli apa kat acu?" sekali dia balas... "opah beli periuk steamboat untuk acu" 

HAHAHA tergelak besar aku... mati-mati ingat dia tak beli pun periuk tu untuk aku....




excited giler balik keje terus citer kat my hub, dia lagi la pi tnya "ada tempat grill sekali tak?" amboiii demand lebih ye... belikan tak nak hihihi....




yeayyy lepas ni boleh buat steamboat ramai-ramai kat Perakkkk....

tu jer nak citer hihi :) bubyeee..

5 comments:

Fyda Rahim said...

lor kalu aku taw ko nk aku jual kt ko.. aku pon ade, org bg dua lg. hehe.. xtaw nk bt pe smpi 2 bijik

mysha said...

aKak, t UploAd lak nak buAt sOs nak makan STeamboAt tu.. sHa pun sKe sGt makaN steAmboat tu...

hehehe.. baik mak mERtuA AKak ekeke

WuMing said...

Apa lagi... lepas ni kena laa rajin-rajin buat Steamboat

JaSSNaNi said...

tahniahhhhhhh.. dapat beli periuk stembot tu.. kita lom lagi.. dalam list gak tu.. ehehehe.. :) nyum nyum.. sedap makan stembot ye.. suka benor sampai tiap2 bulan gi joni tu..

yatt said...

fydd : ko bagi je la aku kalau tak tau nak buat pe

sya :kannn panas2 sedapnyer

wuming : tu la kena rajin2 la buat tak leh dah la memasak setahun sekali..hihi

jassnani : hahaha... kena pegi beli tu... :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...