Followers

Tuesday, 13 September 2011

.: pasar karat @ memory lane ipoh :.

disebabkan nak attend kenduri kawen kwn hubby tu.. kitorang tido rumah yong aku kat simpang pulai, dekat skit lebih kurang 10 minit jer dari rumah pengantin

malam tu jalan-jalan pegi gerbang malam, makan-makan kat DBI terrace ngan kakak aku abg ipar dan anak-anak buah... gambar pulak tak ambik sbb lupa bawak kamera...
tp pagi esoknya before pegi kenduri kawen tu sempat lagi abg ipar aku bawak kitorang pegi pasar karat kat ipoh org panggil 'Lokin' nak dtg sini kena kuar pagi2 buta :)





 



 kat sini sume benda diorang nak jual benda yang terpikir dek akal pun ada.. 

berus gigi second hand ada ke org nak beli? hihihi sesukati je nak jual





 

kamera-kamera yang dah tak leh pakai...   kalau leh guna ok la boleh wat collection... ni buat baling anjing leh la kot.. :)






barang-barang antik banyak la kat sini harga boleh tahan la cecah ribuan ringgit gak tp kalau peminat barang antik aku rasa mungkin murah kot bagi diorang











pegi sini sume benda nak tengok beli nyer tak pun... tapi best la benda yang kita tak pernah jumpa pun ada... pastu banyak benda2 zaman dulu-dulu yang mengimbau kenangan kanak-kanak dulu.....

kitorang lak 1st time pegi lagi la jakun.. hihi 

 org-org perak mesti tau kan tmpt ni??  

aku ni nama je org perak tp tak penah pegi pun.. tak kuasa nak kuar awal2 pagi nak datang sini sebenarnya... hihihi



9 comments:

PUANSTOBERI said...

oh..me org Perak pun, me tak penah pegi. Cam bes je kan.
Tgk la, 1 swit day nati bleh la pegi. huhu :D

yatt said...

puan stoberi : haa tu la kann... sama la kita dok perak pun tak penah pegi.. kiki pegi la best tgk barang2 lama :)

Rose Emely said...

eh bukan biasanya benda2 tu boleh guna ke...sebab tu diorg jual.
kat jb pun ada pasar karat....tapi malam2 buto.
baru syok jenjalan....sejuk!

sHeeMa DeaN said...

tang kamera lama tu.. unik betul teringat kamera lama akk dulu.. apatah nama nyaaa.. tak bleh guna ker... ?? rugi laa kalau beli tak bleh guna kan...

lieyalatif said...

eh mcm best laa pasar ni....sure dok ralit kebek2 bende antik tuuu.....

Fyda Rahim said...

uwaaaaaaaaa.. rndu nk g sini.. dulu aku kije kt area2 situ. g tgk org jual2 tp xpnh nk beli.. rndu plak nk g ipoh..

zanafahmi/PB said...

akak suka jalan2 Perak, suasana tak sibuk sgt, lagi pun mengimbau kenangan ketika kita org menetap di sana.

yatt said...

k.zana : kan kak ipoh memang bandar yg tenang... saya pun suka dok ipoh :)

~izan~ said...

mcm jonker walk ek kat melaka. izan baru je tdo ipoh ari tu..tp tu sebab dah tak larat nak drive ke penang hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...