Followers

Tuesday, 6 September 2011

.: bbq di malam raya :.

malam nak raya aritu hubby ngan sepupu sepapat nyer pakat2 nak buat BBQ mcm biasa aku ngan hubby bawak ayam dan lamb tidak ketinggalan

family mak lang bawak udang sotong ngan ikan, kak long bawak sosej, family pakngah sediakan arang dan sebagainya

lepas berbuka tu hubby dah start dah prepared apa yang patut... nak menghidupkan api pun satu hal gakk separuh mati la mengipas... aku sebagai assistant pun tgk penat.. kuikui



 gigih okehh...

kalau bab-bab BBQ serah kat dia... dia memang minat.... :)






aku ngan kak ngah anak mak lang pun nak tunjuk skill masing-masing... tak reti nak control api punya pasal sudahnya hitam legam ayam kitorang hahah....




yang ni geng-geng tunggu makanan siap di panggang jer... hihi
 


 ni udang ngan sotong aku ....tak pernah bakar udang... rupanya sedap gak bakar udang ni biasa buat ayam ngan lamb je.... next time leh buat lagi




anak dara pingitannn yg still available.... yang baju hitam cikgu, yg sebelah tu auditor




hubby paling tak tau penat sekali dari mula sampai sudah dia jer yg bertukus lumus...



ni anak pak ngah yg tengah belajar kat poland.... kat poland tak dapat rasa mcm ni... tu yg excited terlebih... kikiki

sampai kul 12 lebih duk membakar lagi kitorang.. punya la banyak... sampai pagi raya tak abes pun makanan tu... membazir la pulak, lain kali buat skit jer.... 

pagi raya dah sibuk makan lemang plak kann.... next entry citer pagi raya pulakkk... :) chowwww


4 comments:

PUANSTOBERI said...

ya..umah kiterang edisi bako bako ni malam raya ke2.
Sama gak la..incik asben la rajin mengipas ngipas smpai ke sudah.
kiterang thn ni buat ayam, udang sket pehtu bako satey. Eh. Sosej pun ada, tapi tak sempat nak makan, da abis bebudak yg makan dulu. Hihi

yatt said...

puanstoberi : edisi bako membako ni memang dah jadi tradisi kan kat mana2 pun... tp tu la best nyer pun kan... memang kalau buat tu kejap je licin :)

~izan~ said...

amboi meriahnya..seronok betul bila dah ramai2.ngantuk pun tak terasa kan.

mawar (^_*) said...

mlm raya wat bbq?? pastu pg raya makan lemang?? bile akak bakar lemang? =p
hehhehe, selamat hari raya kak =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...