Followers

Monday, 5 September 2011

.:buat cornflakes coklat sebelum balik raya:.

before balik raya minggu lepas sempat lagi buat ni... cari biskut yang senang jer tak payah bakar yg penting sedapp kikiki....

mula-mula buat satu adunan jer... dpt banyak gak tp rasa mcm tak cukup jer.... hubby pun yg tengah tgk Tv kat depan jap2 pegi dapur curi biskut, suka pulak dia makan ....

aku lak nak bawak balik perak memandangkan anak buah aku yg 12 orang tu memang suka makan so aku tambah lagi rasanya ada kot dekat2 500 biji aku buat

aku sampai perak malam raya kedua tu diorang terus bukak pagi esoknya dah licin dah... naseb baik buat banyak hihi... kali ni buat guna coklat cadbury tu yg sedap tu....








aku sampai perak malam raya kedua tu diorang terus bukak pagi esoknya dah licin dah... naseb baik buat banyak hihi...

disebabkan kali ni buat guna coklat cadbury ..kejap je dah abes licin..biasa nya aku buat pakai coklat masakan tuh jer

resepi senang jer double boil kan coklat, dah cair masukkan jer cornflakes pastu sudukan masuk dalam paper cup tu letak manik warna-warni sebagai hiasan... siap... senang kan?
next year leh buat lagi... :)

6 comments:

~izan~ said...

kalau kuih ni ada kt rumah mana2,sah2 izan hadap tanpa rasa segan silu sbb sedap.kalau yatt buat pakai cadbury lg berjuta2 sedapnya...=)

mawar (^_*) said...

ermm...dap nye (*_*)

akak, xpyh ltak butter or mejerin ke?

sHeeMa DeaN said...

alorrr kenapa kamuu buat cantikk jerk.. akk buat tak menjadi langsunggg

yatt said...

izan : kannn... lain kali kita guna cadbury tau..

ain : tak yah adikku sayang... cam tu jer...nak letak skit pun boleh jugak.. tak letak pun tak pe.. :)

kak shima : awatnya tak menjadi plak kak oiiii... sonang yo...

DaZzlingLilLy said...

ai mmg suka cornflakes...senang buat dan sedap..tapi tahun ni mmg tak sempat nak buat

Fyda Rahim said...

wey comei wey biskut ko.. sng je nk telan.. hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...