Followers

Wednesday, 28 September 2011

.: makan-makan @ ikea :.


last weekend pegi ikea... tujuan utama nyer nak pegi sebab dah lama tak makan meatballs... tp dah alang-alang sampai terjebak jugak la berjalan cuci-cuci mata tengok-tengok apa yang boleh dibeli di sinun.....









try-try kerusi n sofa-sofa kat situ.....
macam biasa larr datang sini mesti rasa tak puas mcm semua benda nak angkut balik rumah..... :)




hubby try scale kat situ.....menimbang berat badan  yang dah sekian lama tak bertimbang-timbang... 

lepas timbang terus bising-bising nak turunkan berat 10kg .... haihhh nampaknya tak yah makan nasi setahun la kalau nak turun sampai 10kg....bukan senang oiiii... 





kita makan dulu....
here... our all times favorite... swedish meatballs, ambik 20 teruss.... 

mmmm yummmeehhh




dah juga chicken wings...




 usaha okehh!! menganga-nganga mulut bila orang nak snap gambar dia... hihii 

akhirnya aku tak beli apa pun kat sini... hahahaha 

yang paling penting dapat makan meatballs.. ngehhngehhh!!

Monday, 26 September 2011

.: makan-makan @ bagan lalang with cuzie :.


dah lama giler tak pegi makan kat bagan lalang... dari sehari ke sehari nak pegi makan kat sini tak jugak pegi.. sudahnya last saturday ajak jugak hubby pegi....

pastu try tanya cousin-cousin hubby nak join tak.. the more the merrier kan... baru best makan :)

petang tu pegi open house rumah kwn hubby dulu kat seremban.... tak makan banyak pun nak simpan perut nak makan banyak-banyak kat bagan... hihi

lepas maghrib kitorang gerak dari nilai sampai sana kul 8.30 mcm tu kedai tu dah penuh dah orang nasib baik memang dah call buat reservation



kitorang memang setiap kali datang akan makan kat kedai HM Sri Bagan ni... kitorang booking meja kat atas pelantar tu.. best skit tepi muara.. muara ke? laut ada muara ke? haha hentam je la...







sampai-sampai terus pilih ikan, sotong bagai...







 tukang pilih nya harus la hubby.... aku tukang sibuk jer...



hubby pilih-pilih udang.... biasanya kalau datang sini memang tu je la, ambik udang, ketam, ambik ikan buat bakar




ketam tak best sangat, bukan musim kot... kecik-kecik jer ketam nyer... isi pun tak berapa nak hadoooo... boleh la... janji dapat makan







lepak-lepak sambil tunggu makanan sampai....










 sampai dah... ikan pari bakar....

air asam & sambal kicap kat sini memang terbaekkk... 







udang masak sambal... kat sini kalau korang tak tau nak buat masak apa korang boleh tanya dia biasa orang buat masak apa..... tapi udang sambal kat sini memang sedappppp sangatttttt




ketammm... biasanya kitorang ambik masak lain 

sbb kat sini dulu tak de masak blackpapper... tp sekarang kat sini dah ada masak blackpaper sooo haruss ambik masak blackpapper...yummmmmm



pahat.... 

aku tak pandai sangat makan ni.. sebab last time aku ambik pun tak abes makan.... ni boyfriend cousin hubby yang ambik... tp tengok diorang makan cam sedap jer...aku ambik la sikit..... yela lain orang lain tekak nyer kan... 







 settle dah sume... alhamdullilah... 

 total bill RM242.80

kenyang giler....nasi pun tak makan.. meratah seafood jer..kitorang memang suka makan kat sini... 
 sedaplar bagi tekak kitorang orang lain tak sure... 

cuba dulu baru tau... :)

Friday, 23 September 2011

.: sesi menambah lemak di jamuan raya opis :.

 
semalam ada jamuan raya kat opis aku.... pagi tu masing-masing datang dengan baju raya masing-masing... meriah giler dengan baju-baju raya yg glamor2.. :) 

masa ni sibuk la nak tengok n belek2 baju raya orang... bukan pe kalau cantik boleh cari untuk tahun depan kannnn... hakahakkk


sebelum pegi tu gigih la bergambar, boss aku pulak kebetulan tak de..

apa lagi berposing-posing la kat bilik aku... :)


jom layan gambar-gambar kitorang mengediksss...


*

*

*

*

*

*

*

*

*

*


geng-geng blogger opis ... clockwise... k.aida, fydd, k.shima, ellysa, lieya, dan  aku













 







abes dah posing-posing dalam opis...

 


posing depan lif pulakkk laaaa




 dan juga diluar bangunan opis menuju ke dewan jamuan





tidak lupa juga turut serta gambar di dalam lif








 ok.... sampai sudah di dalam dewan jamuan....
 




 posing-posing dulu sementara menanti Dato' Pengarah memberi sepatah dua tiga empat kata...








saat yang ditunggu-tunggu telah tiba... apa lagi mari kita seranggggg.....





 ini pinggan saya... pinggan dan mangkuk-mangkuk seterusnya tiada dalam gambar... :)






makanan setelah selamat dibedall....





last but not least..... bergambar bersama Dato' Pengarah & Dato' Timbalan Pengarah Kanan Bahagian......

habis sudahhh.... mari kita balik opiss buat kerja rajin-rajin... :)


.: makan-makan @ chillis :.

ni gambar makan-makan kat chillis pulak, kitorang makan pun lite-lite je... makan kat sushi berapa bijik sushi je... tak kenyang mana pun sudahnya heret diorang ajak pi chillis pulakkk.. pun makan lite-lite jugakk tp buatkan aku kenyang sampaikan malam kat rumah tak makan dah











 




















berposing-posing sakan kat sini sampai berkali-kali mintak waiter tu snapkan gambar pakai BB lar... punya nak upload gambar kat FB masa tu gakk... 

semata-mata nak tag lagi 2 org kawan baik aku yang jauh di penang nunnn...



 





 gossip apa la tuhhh... dengan tangan-tangan sekali

 

 tak abes-abes BB ditangan..... apa lagi tak lain tak bukan ber Facebook 24/7 ..hihi











kitorang just order ni.. chocolate molten cake yang yummylicious







 dan ini... Triple Play



tu pun dah kenyang giler dah..... dok melepak kat sini je la sampai berjam-jam... 

macam-macam benda yang dibincangkan start dari perihal gathering, masuk plak ke pasal nak further study sama-sama lar..... tapi satu decision pun tak buat....hahaha

nampak gayanya kena jumpa lagi ni... :)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...