Followers

Thursday, 10 February 2011

.: penang jugak - nasi kandar line clear punya citer :.

sila la muak ngan gambar penang aku.... padahal pegi penang je pun blom lagi pegi obersea mau 100 entry utk itu jer.... haha jakun la kata ;-)

aku sajer asing2 kan gambar ni sbb rimas bnyk2 dlm satu entry... bnyk-bnyk entry tak pe kan?? hihi


 kitorang masuk penang gak sabtu tu..... tghari gerak dari rumah pakngah...atas bridge ok jer tak jam pun tp dah masuk town masyallah pening ngan jam sana sini


 pegi area chowrasta sbb aku nak beli jeruk bawak balik opis


 tengah jalan-jalan tetiba nmpk org beratur ramai giler la pulak kat Nasi Kandar Line Clear ni..... aku tgk hubby tnya " nak try" terpengaruh la kata, dah tgk org ramai beratur gini sampai ke tgh jalan la pulak... kena hon-hon lagi ngan kete.... aiii sanggup bergadai nyawa ke pun semata-mata utk Line Clear Nasi kandar ni???




beratur la kitorang pun.... keadaan kedai agak kurang memuaskan... masa nak beratur tu, tp kat tmpt makan dia ok je....






agak2 setengah jam gak la kitorang beratur akhirnya sampai la turn kitorang.... kat dinding kedai dia penuh ngan gambar artis dtg makan kat sini ko.... Awal ashaari la, sapa tah lagi aku tak tgk sgt tp lebih 20 org artis kot....








mmmm dapat dah nasi nyer, ambik telur ikan, ayam goreng ngan kari campur..... SEDAP KE??? aku tgk hubby, hubby tgk aku dia tnya " rasa apa?" sbb dia tak rasa apa.... aku ckp " rasa rempah la b" kuat rasa rempah dia je, tp entah tak rasa sedap pun.... mungkin tekak org Perak dan org Negeri Sembilan ni tak merelakan Nasi Kandar Penang ke tekak kitorang agaknya... sbb aku tgk org lain kemain laju je makan..... 



nak try nasi kandar beratoq tp tak jumpa kedai dia kat mana.... maybe next time kot....

8 comments:

ekin mahmud said...

besa lah yatt, time lapar laju je mkn
sedap ke xsedap..pakai bedal je
hehehe:D

...mommy jue... said...

sedap ke? macam tak boleh terima je dek tekak nie...

yatt said...

kin : tu la kan... tak tau la kot kat tmpt lain sedap ka tp kat sini cm tak sedap je...

mommy jue : tak sedap pada saya tp tak tau la pada peminat2 nasi kandar.. :-)

DaZzlingLilLy said...

kalau i lagi suka kayu nasik kandar..lain org lain taste kan..

reena said...

jgn kan kata org perak & negeri sembilan, i org penang sendiri pun tak suka nasi kandaq. LOL. P/S: byk borong jeruk tak? :p

Miecyber said...

Nasi Kandaq best...

Hutang isi rumah mencecah RM 557 bilion

yatt said...

lily : ye? sedap ye kat situ... tu la kan lain org lain seleranya..

reena : tak la borong sangat beli utk budak2 opis je, kalau letak kat rumah pun confirm bertahun nak abes...:-)

miecyber : pegi penang tak try nasi kandar mmg tak sah kan... so try je la hihi

Anonymous said...

Kedai mamak kt sbelah line clear mmng clear la..tkde org. Nape ek?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...