Followers

Wednesday, 9 February 2011

.: Tanjung Dawai - Ikan bakar best :.

Hari jumaat tu kitorang bawak Mak pegi Tanjung Dawai, mak teringin sangat nak pegi katanya dah lama tak pegi... aku langsung tak pernah pegi, rupanya dekat je dari rumah Pak Ngah dalam 45 minit je... 

datang sini tetiba teringat lagu tu kan...kumpulan apa tah Cinta Pantai Merdeka tu, dan dan la aku tnya kat hubby mana satu Pantai Merdeka nyer? Mana satu Gunung Jerai? Tanjung Dawai? yg disebut dalam lagu tu... hihi

letak lirik skit... HAHA..
Kuukir namamu
Di awang Gunung Jerai
Disaksikan laut daun nyiur melambai
Jauh pandangan permai
Disitu tanjung dawai terkenang peristiwa
Cinta kita terurai

Oh! indahnya... peristiwa...
Cinta kita di Pantai Merdeka...



 


jetty... ada boat jugak dari seberang (Pantai Merdeka)




mak shopping mcm-mcm kat sini hihihi






kitorang makan tengahari kat gerai kat bawah Arked ni


penuh ikan, udang bakar dan segala jenis bakar lagi...


 kitorang ambik ikan terubuk bakar.... isi dia fresh giler manis sangat berebut2 makan :-)


dengan sotong bakar




kedai makan ni btul2 tepi laut best je makan angin sepoi-sepoi bahasa




kekenyangan dah masing-masing kitorang pegi kejap je berebut nak balik pulak nak sembahyang jumaat

eh.... kitorang makan bnyk tu cuma RM28 jer.. sampai hubby tnya balik ikan bakar ngan sotong dah kira??  cm tak pecaya je murah cm tu... hihi murah giler kan dah la ambik ikan bakar besar tu, sotong bakar lagi kalau kat KL mau RM50-60 kot... bestnyer nak dok Tanjung Dawai la... hehe

2 comments:

saya_arief said...

meleleh air liur tengok makanan tuu.
:D

yatt said...

ikan bakar dia mmg sedap mebi sbb tepi laut kot.. isi ikan terubuk tu manis giler :-) fresh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...