Followers

Thursday, 17 February 2011

.:tepuk bantal sbg ganti jam loceng:.

JOM KITA SHARE PETUA 

aiii tetiba nak buat entry pasal petua plak dah.....tak sure korang pernah dengar or cuba tak petua-petua ni


 

1.  petua tepuk bantal sebelum tido instead of kunci jam or handphone??  tak tau la berkesan ke tak kat korang tapi kat aku sangat berkesan...

mcm petang smlm aku nak tido cari2 handphone kat luar bilik punya la malas nak bangun ambik, so aku tepuk bantal 4 kali, dalam kul 4.10 mcm tu aku terjaga... biasanya aku kalau nak tido sekejap2 tu mmg aku tepuk bantal je balik keje pun mcm tu kalau aku tido mesti tepuk 7 kali sblm maghrib terjaga sendiri... mind set pun ye jugak aku rasa kan org ckp kalau nak buat apa-apa kalau kita set kat mind mesti benda tu jadi, sama la mcm ni kita set nak bangun kul berapa so kita terjaga la kot kan??


tapi yang bestnyer kalau aku nak bangun 4.30 mcm mana??? yang setengah tu aku tepuk sikit jer... konon2 untuk setengah la...boleh?? hahaha


kalau tido jenis tak pakai bantal mcm mana plak kan?? pandai-pandai la korang tepuk apa yang ada kat situ..... huhu




2. lagi satu pasal kasut, aku ni jenis memang kaki cepat je nak melecet, sangat tak tahan tambah-tambah lagi kalau pakai kasut tutup confirm melecet
ni petua dari mak aku, kalau nak bagi tak melecet, selalu org kata sapu minyak la, sapu losyen la sebelum pakai kasut... ngan kaki aku tak menjadi nyer, tetap melecet...

ni aku bagi petua yg agak merapu tapi mmg menjadi.... sebelum korang pakai kasut tu, gigit dulu kasut sambil ckp "sebelum ko gigit aku, aku gigit ko dulu" utk kasut yg baru beli tau, jgn pulak gigit kasut2 yg dah lama pakai tu...

  korang gigit la kat mana2 tmpt yang korang rasa akan melecetkan kaki korang tu.... 

hubby aku sampai geleng2 kepala la bila setiap kali aku gigit kasut baru, dia pelik tak pernah tgk org buat....bini dia ni je ha dah mcm org kebulur dah tak de benda lain nak gigit... haha tak pe tak de org buat kita buat... janji kaki aku tak melecet 

k larr selamat mencuba heeee~


2 comments:

Rose Emely said...

hahahhaa...
merapu..tapi mmg berkesan.
selalu gak guna petua nih.
kalo tak tepuk bantal pun, sebelum tido, niat dlm hati nak bangun kol baper, insyaAllah kita tersedar gak.

tapi, bab kasut tu mmg xde option lain dah. sebelum busuk bau peluh...baik gigit siap2. kikikiki

Fyda Rahim said...

yatt aku selalo terguna petua tang gigit kasut tu. tapi yg paling beh aku gigit je mane2 aku nk gigit. haha. tang bangun tu, selalo niat je. mmg kompem akan jge, tapi MALAS nye psl aku tdo blik. haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...