Followers

Monday, 28 February 2011

.:weekend - makan kat Antan Bantura:.

weekend aritu punya la tak tau nak pegi mana, aku just nak keluar cari shawls je, nak cari shawls nyer malam tapi kul 4 cm tu dah kuar dah dari rumah... then ajak hubby pg shah alam sudahnya tak de keje melepak kat tasek shah alam tu kat situ ada satu cafe, lepak-lepak makan la kitorang kat situ sambil-sambil tgk orang naik boat, berkenu bagai



posing dalam bilik sebelum keluar :-)



boat yang kat belakang tu bawak org ronda-ronda tasek...budak2 suka la kan naik boat2 ni haa... siap bunyi2 hon lagi kuat giler terkejut kitorang... hahaha jakun la kata tak pernah seumur hidup lepak kat sini... hihi















kitorang dua-dua order chicken grill ni... boleh tahan la western stail orang melayu...
sedap jugak 


ni muka orang tengah diet..

hari ni masuk hari ke -8 tanpa nasik.... good luck hubby!! 
dia diet, aku yang risau hari-hari tnya dia ok ke tak? lapar ke tak? nak makan nasi tak?  
aduiiii kang fengsan kang matilaaaa....:-p

Friday, 25 February 2011

.:magazine pilihan hati:.


magazine wajib aku beli setiap bulan adalah 


magazine ni....




dan ini


tapi sekarang dah tambah lagi 2 magazine baru
*
*
*
*

taraaaaaaa!!!

hahaha ambek ko... tak pernah seumur hidup aku beli magazine ni...


tak percaya??? sila percaya!!!


puncanya adalah kerana aku telah memakai tudung secara rasmi nya...





harap-harap berkekalan la hendaknya amin... 

ya allah engkau kuatkan lah imanku untuk kekal bertudung.....hahaha.. adoiii aii payah sungguh la nak jadi mcm heliza helmi ni hikhik


Thursday, 24 February 2011

.:puding custard oreo yg tak menjadi:.

buat malu jer tp nak cerita gak... aku ni bukan pandai masak sangat kan... apatah lagi nak buat2 puding bagai ni.... tp aritu balik perak sajer la test nak buat puding beli la barang-barang nak buat sume beria-ria la




first layer aku letak warna ni, pastu susun oreo


ehh... lupa bhn-bhn dia ni....

beli susu, oreo, tepung custard, ngan pewarna, buat dia senang je aku rasa.. tp entah kenapa tak jadi , custard yang aku bancuh lembik sangat....



yang ni second layer, (sorry rupa agak tak semenggah skit :-)) 

pastu yg 3rd layer aku buat cair giler tp aku silap terus je tuang sudahnya tak leh potong, lembik nak mampos aku terus tak tangkap gambar sbb dah bengang tak menjadi

aku dah siap2 ckp kat mak aku, ni 1st trial, kalau menjadi kita bagi org yang dtg kenduri makan kalau tak menjadi kitorang makan sendiri jer la...

walaupun tak menjadi tp rasanya sedap... cuma lembik kena makan pakai sudu hahaha.... tapi dapat kat anak2 buah aku yang sebelas orang tu.... sekejapan jer dah abes, tak sampai sehari tgk2 bekas tu dah licin dah sampaikan abang ipar aku nak lagi dah tak de dah dalam peti ais.....  

itu maknanyer sedapppp cuma lembik jer la... huhuu

Wednesday, 23 February 2011

.:asam pedas claypot precint diplomatik:.

 kat precint diplomatik ada kedai baru.... baru ke aku yg tak tau hehe tp cafe ni nmpk cam baru lar...














cafe ni kecik jer.. menu dia pun tak berapa banyak sangat.... yg special kat sini dia punya asam pedas dalam claypot  tu..... boleh la kalau sesak2 teringin nak makan asam pedas kan...sedap gak.... tp sedap lagi kat kedai yang aku ngan hubby pernah makan kat area ampang..... kedai biasa je tp asam pedas dia meletoppsss.....dah lama tak gi makan kat situ nak pegi la tis week weeeehee...

Tuesday, 22 February 2011

.:korank jom join faceblog beramai-ramai:.


saya dah join ni... korank bila lagi... huhuhu jom kita join beramai-ramai jom kalau korank nak join klik sini

jom kita tukar-tukar link antara blogger-blogger jom leh jugak kita kenal mengenal antara satu sama lain kan


.:kenduri kat perak:.


kat blog aku ni tak abes-abes entry pasal kenduri.....tiap-tiap minggu kenduri kalau tak attend kenduri org kenduri sendiri last week balik perak sbb ada kenduri mak ngan abah nak pegi umrah...

kenduri yang mengakibatkan semua org bergilir-gilir ke toilet di tengah malam.... haha biasanya kenduri kat kampung kitorang masak sendiri je.... kali ni abah malas nak masak, dah tak larat so order la kat katering je.... baru sekali order katering dah abes semua kena food poisoning.... haiiiihhh tak pasal-pasal jer


 jom layan gambar-gambar masa kenduri tu....

 *
 *


gambar tuan punya blog harusla mendahului semua gambar... :-)


































the youngest cucu mak ngan abah... setakat ni larr ;-p



adik beradik....


 





si budak tecit ni....kan makeup yang aku beli aritu, lipice tu dah jahanam dah patah, yang bedak tu pulak dah selamat dah ilang entah kemana.... ... siap pesan lagi nanti acu belikan lagi tau... mama dia ckp nak belikan dia tak nak, dia nak acu belikan jugak... haiihhh budak ni sehari satu bedak nyer jutawan pun bankrap hahaha....


Thursday, 17 February 2011

.:tepuk bantal sbg ganti jam loceng:.

JOM KITA SHARE PETUA 

aiii tetiba nak buat entry pasal petua plak dah.....tak sure korang pernah dengar or cuba tak petua-petua ni


 

1.  petua tepuk bantal sebelum tido instead of kunci jam or handphone??  tak tau la berkesan ke tak kat korang tapi kat aku sangat berkesan...

mcm petang smlm aku nak tido cari2 handphone kat luar bilik punya la malas nak bangun ambik, so aku tepuk bantal 4 kali, dalam kul 4.10 mcm tu aku terjaga... biasanya aku kalau nak tido sekejap2 tu mmg aku tepuk bantal je balik keje pun mcm tu kalau aku tido mesti tepuk 7 kali sblm maghrib terjaga sendiri... mind set pun ye jugak aku rasa kan org ckp kalau nak buat apa-apa kalau kita set kat mind mesti benda tu jadi, sama la mcm ni kita set nak bangun kul berapa so kita terjaga la kot kan??


tapi yang bestnyer kalau aku nak bangun 4.30 mcm mana??? yang setengah tu aku tepuk sikit jer... konon2 untuk setengah la...boleh?? hahaha


kalau tido jenis tak pakai bantal mcm mana plak kan?? pandai-pandai la korang tepuk apa yang ada kat situ..... huhu




2. lagi satu pasal kasut, aku ni jenis memang kaki cepat je nak melecet, sangat tak tahan tambah-tambah lagi kalau pakai kasut tutup confirm melecet
ni petua dari mak aku, kalau nak bagi tak melecet, selalu org kata sapu minyak la, sapu losyen la sebelum pakai kasut... ngan kaki aku tak menjadi nyer, tetap melecet...

ni aku bagi petua yg agak merapu tapi mmg menjadi.... sebelum korang pakai kasut tu, gigit dulu kasut sambil ckp "sebelum ko gigit aku, aku gigit ko dulu" utk kasut yg baru beli tau, jgn pulak gigit kasut2 yg dah lama pakai tu...

  korang gigit la kat mana2 tmpt yang korang rasa akan melecetkan kaki korang tu.... 

hubby aku sampai geleng2 kepala la bila setiap kali aku gigit kasut baru, dia pelik tak pernah tgk org buat....bini dia ni je ha dah mcm org kebulur dah tak de benda lain nak gigit... haha tak pe tak de org buat kita buat... janji kaki aku tak melecet 

k larr selamat mencuba heeee~


Wednesday, 16 February 2011

.: makan kat Q-thai 9 avenue:.

dengar nama tempat cam best je kan?? tapi sebenarnya hampess hehe aritu balik keje aku tak tau nak makan apa dah ajak hubby singgah kat 9 avenue tu kat situ banyak restoran-restoran baru bukak 

 

kitorang tak lar try tomyam dia.. sbb masing-masing cam kenyang jer, kitorang order western
 



 

hubby order ni... sebabkan tak sedap so tak ingat nama huhu...kebab apa tah...





aku lak order ni, salmon with shrimp sauce kot nama dia pun tak sedap... :-(



sudahnya tak abes pun makan, salmon dia dah la tebal nak mampos setahun kenyang kalau makan.....pastu penuh ngan tulang besar-besar kalau tercekik confirm kiok terus .... kat sini ada stimboat jugak tak sure sedap ke tak... tp sebabkan dah rasa yang ni tak sedap terus tak selera nak try stimboat dia... 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...