Followers

Friday, 11 March 2011

.:bye! bye! maybelline angelfit:.


korang pakai foundation apa yerk?? ke korang pakai BB cream skrg... aku tak pakai pun BB cream tu... best ke?? jenama pe yang best? cream tu untuk apa sebenarnya... aku ni bukan nyer reti sangat hehehe.... 

tak pe la setakat ni aku pakai foundation jer... sblm ni aku dok pakai maybeline angelfit tu konon2 nyer kwn aku cakap nak bagi muka nampak kurus la kan... ala kalau dah muka aku ni ha yang besar macam pinggan tak de maknanyer la nak nampak kurus macam muka lisa surihani tu.... kiki...

tapi pakai foundation maybelline ni tak tutup pun parut-parut jerawat yang bermaharajalela kat muka aku ni haa... dah la cepat berminyak maybe sebab muka aku pun dah memang jenis berminyak... kira kalau nak sampaikan ke petang tu minyak nyer dah boleh la buat goreng keropok dah... 

tapi yang boring tu aku rasa pakai foundation tak pakai mcm sama je langsung tak menutup cela kat muka.....





 



tapi sekarang tidak lagi... kihkih

lepas kawan aku bagi aku try foundation kryolan ni memang best giler, tak la kata nak tutup parut jerawat aku ni 100% tapi aku rasa dalam 75-80% tu dia cover dan tak berminyak sangat la.... best sangatttt sangattt pakai ni... tp tu la kalau muka korang jenis yg halus mulus tanpa parut mesti lagi meletopsss huhu.... sekarang aku pakai yang ni la.. hubby pun cakap ehhh dah tak nmpk dah parut jerawat sangat...

yang paling penting bila nak edit gamboo tak payah ler aku beria2 sangat nak membuang segala jenis ketidak elokkan di muka aku ni haaa.. hehe edit sesikit jer.... muka aku bnyk parut jerawat okehhh.. tambah-tambah lagi lepas aku pakai NV aritu tak tau la pe dah jadi ngan muka aku scary sungguh....dalam gambar tu hanya edit semata2 sehingga menjadi mulus bergitu kihkih... kalau korang tgk the real me mesti lari.....tetiba membuka pekung di dada... :-)
just nak share je... kot-kot la korang pun nak guna gak kan.. aku suggest la pakai ni... orang selalu pakai ni untuk makeup pengantin... tp aku pakai nipis2 je la, tak de la tebal sangat mcm pengantin tu haaa.... 

ehhh BB cream tu best ke erkkk... maybelline pun dah kuar gak BB cream tu RM19.90 jer promotion price tp best ke??? 

8 comments:

rATu kEBaYA said...

kryolan memang terbaik kan deq.. 1st n last merasa pakai masa kahwin je.. hehehe

yatt said...

ratu : tu la kak... memang best pakai... tak yah tunggu kawin la kak skrg pun leh pakai..beli la satu :-)

mizzura said...

pernah try sekali jer..itupun masa buat performance tarian untuk dinner graduation. memang tahan lama sungguhpun kitorang menari berpeluh sakan...tetap maintain u..

~izan~ said...

mmg kryolan sgt good coverage.izan pakai utk mekap pengantin sbb tekstur dia mcm clay,kan.boleh je nk pakai daily tp kena rajin2 cuci supaya tak tutup pori (wah,mcm pndai je-atas pengalaman mekap2 ehhe)

kalau berminyak tu bley try revlon colorstay yg utk oily n combination skin kot.yg izan pakai hari2 dr.jat bb cream atau meiko aje hehe...

DaZzlingLilLy said...

krolan mmg tiptop utk mekap pengantin nih...BB cream u kena try ikut kesesuaian dgn kulit u yatt..ada macam2 brand..u try la tgk...

nazarku said...

best2.. tak pernah dgr la plak kryolan ni...nanti aku roger ko..nak tanya bab ni... aku pun pakai angelfit..ini sebab adik aku promote la dulu.. tak abis2 bertahun2.. dia mcm sticky kan..nak sapu pun susah.last2 bag make up aku yg pakai.. bb cream ok sikit..aku pakai elianto nyer.. sebab dia ringan n tak melekit tak mcm angel tu..hihihi

yatt said...

mizzura : haa best kan pakai ni :-)

izan: tu la slumber je saya pakai hari2 hehe..

lily : thanks :-)

anzalna : aku tak sure kalau BB cream tu leh cover parut aku ke tak wei...getting worst la parut ni...

SHAZILA SHAZALLI said...

kat mana nak beli kryolan ni. you ada jual tak? :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...