Followers

Wednesday, 9 March 2011

.:cheesy wedges versi saya:.

ini cheesy wedges versi saya selapas meniru resepi dr Wani tuan blog yang jual Sos Jalapeno tu...

smlm lepas dpt je sos tu, aku tgk kat dapur ada semua bahan-bahan nak buat wedges...
boleh je kan nak beli wedges ni kat pasaraya tp memandangkan smlm aku tgk sume barang ada, aku lak tinggal sorang kat rumah, apa lagi mulala nak mengeksperimentasi kan skill yang ada dan resepi yang diberi... mkn sendiri je pun...

jom tgk cane nak buat...hiiii~




aku guna sebijik kentang besar je, korang potong la ikut sama mcm wedges kat KFC tu...potong nipis2 lagi sedappp





pastu gaulkan ngan serbuk kari, garam ngan blackpepper.....




pukul telur laju-laju.... pastu gaulkan kentang yg korang dah gaulkan ngan bahan2 kat atas tadi ye




 gaulkan pulak ngan tepung beras....  pastu goreng laaa...




 aku guna sikit je serbuk utk buat sos tu....aku just guna cawan yang org buat minum air zam-zam tu je... hihi 

cukup la untuk sorang dua makan



sambil-sambil tu korang bancuh Sos Jalapeno ni....bancuh ngan air panas je.....kacau sampai tak de ketul-ketul tu....




ni wedges yang dah siap goreng dah...




pastu tuang je la kat atas tu.... huhu senang kan???

tp aku tak de mayonis kat rumah...korang letak ler mayonis lagi sedap kot..... 
kata hubby rasa dia sama je mcm kat KFC tu.... so tak rugi beli :-)  

 if nak order leh la order ngan Wani yer...nak berurusan ngan dia pun senang, ko email 2 saat dia dah reply...

harga RM12 je (tak termasuk kos penghantaran)  
k selamat mencuba dan membeli..

12 comments:

Umiey said...

wahhh bagi la seketoiii, yum yum sedap tu

Rose Emely said...

kentang tu tak yah rebus sparuh masak dulu eh??

yatt said...
This comment has been removed by the author.
yatt said...

umi : meh arr dtg sini..

lisa : tak aku tak rebus.. sbb aku potong nipis2 ok jer.. garing

~izan~ said...

wah..menarik..senang je nampak..mcm nk order je nnt =D

yatt said...

izan : sedap... satu paket pun leh dpt bnyk.. selamat mengorder ye :-)

rATu kEBaYA said...

sedap ni.. bolehlah nak cuba hujung minggu nanti

DaZzlingLilLy said...

owh senang jugak wat wedges ni..ingatkan susah..hehe

yatt said...

ratu : tu la kak hubby suka sangat sampai hari2 soh buat

lily : kan...senang sgt..tak penah terpikir pun nak buat before this

NM02 said...

ai baru nak order sos tu. dap tak?

yatt said...

NM02 : sedappp order la rasa mmg sama ngan KFC :-)

~MyLady~ said...

thanks for the recipe ~ nnti nk try laa... tapi nk tanya lagi leh??
serbuk yg beli dari kelantan tu, camner nk order :) mcm best je..
hehehe..

suka baca ur entry ..simple. best. menarik.

follow me :
http://blogdearlady.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...