Followers

Wednesday, 30 March 2011

.:mengharap restu ayah bonda:.

Jumaat ni saya cuti... nak balik Perak... mengharap restu dari ayah bonda untuk meneruskan pembedahan seperti yang di suggestkan oleh Dr. Hamid Arshat...

Last week masa saya dah tekad dan bulatkan hati untuk menjalani pembedahan tiba-tiba mak call, cakap abah  dah 2, 3 hari diam je mungkin pikir tentang pembedahan saya, and finally after 3 days dia menyuarakan pada mak agar saya tak meneruskan pembedahan tersebut....mungkin dia risau... yes saya faham hati seorang ayah dan ibu....tapi.....

saya sangat dillema.... antara tekad, keinginan dan restu ibu bapa....

balik kampung jumaat ni antara agenda utama nya juga adalah untuk berbincang tentang hal tersebut... mudah-mudahan ayah dan bonda di kampung faham akan keinginan seorang anak untuk memiliki anak juga seperti mana orang lain....

wish me luck~

(tetiba ayat skema)

11 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

aku touching bace yatt...ye la, mak ko risau tu ...biase laa org tua dengar bab2 operation nie....

takpe la, betul la care ko ni, balik bincang ngan dieorg....tunjukkan ape pembedahan tu sebenarnye...kesan2 die....pro n kontrak die....kasi lega hati mak abah ko....

harap2 ko dpt restu yeak yatt...

Rose Emely said...

eh kak yatot!

ko nak dapatkan restu kan?
ape kata balik kg nanti ko belikan parents ko set bilik tido yang baru ke...tv LED 50" ke...paling koman pun belikan set jewellery yang baru.

haaa kompom-kompom dapat restu!

hihihi...lawak jek!
jgn tacing...kang nanges lagi kata aku yg buat.
best of luck...!

p/s: explain kat org tua tu bg tau benefit jek. jgn dok citer pasal sakit ke hape ke.

yatt said...

lia : tu la thanks lieya..

ellysa : ko nak tak aku bgtau ayiep rahsia ko?? hahahah

mysha said...

biASala kak... paRents mesti riSo kak kat kTE anak dia.. aKak..sabAR yER.. cuba bincaNg explain eLok2 kak.. huhuhu tumpaNg sedeY ngan delima akak nih

NM02 said...

mm... ape pun perasaan dorang pun tgh kecamuk mungkin. risau dengan masalah kamu. nway, balik nnt bincang baik2 ye... sekurangnya awak akan rasa lega bila ada persetujuan dari dorang

Fyda Rahim said...

aku doakan br sume berjalan dgn lancar. Amin. =)

Juzariah Hasim said...

yati, bkn ke bleh gunakan cara urutan utk betulkan rahim ko yg ke belakang tu??

yatt said...

sha, NM02, fyda : thanks semua

ju : tu la ingat nak try gak urut.. tapi aku jadi serba salah ada org ckp jangan urut tak tau la ju...:-(

I want to lose weight said...

Semoga semua selamat..

Ni cam kes akak bersalin Hasya ler.. wpun dah banyak kali akak ckp takmo normal.. sebab dah tau kondisi yg sama masa beranak Khaleef akan terjadi sekali lagi.. tapi mak akak tetap berkeras gak takmo akak ceasarian..

Bila tau kena emergency c-sect, kemain menangis dia lagi.. macam c-sect tu major operation.. padahal belah nak kuarkan baby je :)

yatt said...

thanks kak..tu la kan biasala org tua mmg risau lebih;-)

Juzariah Hasim said...

if nk urut cari yg betul2 la yati..org yg berpengalaman...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...