Followers

Monday, 14 March 2011

.:Dinner kat Me'nate Steak House / The Butcher@Syamille:.

ujung minggu aritu kan minggu matta fair aku ngan hubby memang dah plan nak pegi hari sabtu tu... tak de la nak pegi beli pakej sangat pun tp memang suka pegi matta fair if ada pakej yang terbekenan di hati kitorang ambik la, kalau tak pun tetap nak pegi hehe 
sajer suka-suka  gerak dari rumah dah petang dah pun sampai sana nak cari parking jam giler kul 4.30 baru dapat masuk

since kawen ada berapa kali je kot termiss Matta Fair ni angkara kesibukan,  orang kat situ macam biasa la punya la ramai nak jalan pun payah sampaikan nak masuk toilet pun beratur dekat setengah jam tunggu turn fhewwww pening tengok orang..hihihi pening-pening pun tetappp pegi gak atleast setahun sekali...... 

.gambar kat matta fair langsung tak tangkap hubby pun malas gak nyer ngan kesesakan kat situ lepas kuar dari situ baru teringat laaaa tak tangkap gambar pun...


balik dari matta fair tu pegi makan kat Me'nate Steak House / The Butcher@Syamille kat area ampang....ni pun angkara tengok blog orang gak ni, pegi makan kat sini so kitorang pegi la cuba... 
kat sini kalau tak silap aku la diorang ni ada ladang ternak sendiri so daging tu fresh from their farm


first time datang sini, bukak menu terus blurr tak tau nak order mcm mana sebab memang tak de tulis pun main menu dia melainkan korang nak order side dishes ada la macam spagetti, sosej kalau nak lamb ke steak ke dia just tulis price per 100gram berapa.. sudahnya aku soh hubby tanya kat waiter tu... sekali dia kata daging semua kena pilih kat kaunter tu... ooooo... kekdahnyerr


so pegi la kitorang memilih kat freezer kat kaunter tu.... hubby pilih lamb dan aku pilih ribeye steak harga kat paket daging tu adalah harga dah siap masak... bagi je daging , tak sampai 15 minit sampai la daging yang dah dimasak....



air kat sini free n free flow, ada beberapa jenis air je la tak banyak tapi korang kena habiskan kalau tak dia akan charge...









 mine


hubby's


  nampak menarikkk....






kita try dulu

sedap ker??

*
*
*
*
*
*
*



pinggan aku selepas beberapa minit.... huhuhu

need i say more??? ;-)



* harga untuk lamb, steak dan 3 jumbo sosej = RM46

11 comments:

saya_arief said...

konpem sedap.
;D

nazarku said...

fuhhhhh...tu dialah..penangan ... product kuala kangsar... kan aku dah kata produk dari sana memang bagus2..keh keh keh

rATu kEBaYA said...

memang sedap ye.. licin..

tapikan.. akak kalau tak sedap pun habis jugak.. hahahaha.. buruk lantakkan..

Azueriena Norash said...

wahh x pernah lagi try kat sini...arinie masuk paper ler kedai nie..menariksss...bleh try nanti....huhuhu

salam kenal2....jom jjcm kat blog kiter plak

Anonymous said...

harga camne..ok ke?

yatt said...

arief : mmg sedapppp bangat.. :-)

izan : ahh ko pandai la product pe dari kuala yg terbaik?? ko?? huhu

ratu : haha kak selalu nyer tak la licin mcm tu pinggan saya sampaikan coselow n mashed potato dia abes kena bedal saya tak minat sangat mashed potato... tp kat sini mmg creamy giler

yatt said...

azue : btul saya bukak berita harian pagi tadi pun nampak cerita pasal kedai ni.. hehe

anony : harga ok jer... kalau tak nak mahal sangat ambik daging yg kecik sikit pun dah ok.. kitorang makan berdua cuma RM46 je...

my everything said...

KAKYATI LAWOOONYEEEEEE SUMPAH LAWOOO

yatt said...

ana : gatai kamooooo.....

Shinnaz Ahmad Rasid said...

lawa lah u pakai tudung..and sangat lah model gambar yang tuang apa tu? gravy??? hehe. cantikkk!

yatt said...

shinnaz : thanks.. haah model gravvy hihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...