Followers

Wednesday, 10 November 2010

.: layan gmbr deepavalie:.


 jom layan gmbr2 aku masa cuti deepavalie aritu... kitorang pagi2 dah kuar rumah boring tak tau nak pegi mana kitorang pegi melaka... 1st destination adalah zoo... layankan hubby dia mmg suka tgk binatang... huhu







ni gambar- kat zoo.... 1st time pegi zoo ni sbnrnya punya la besar sampai tak larat nak jalan... dah la panas tghari tu kitorang gerak pegi bandar hilir jalan jam ya amat..... public holiday org kuar berpusu2...   

ticket adult RM7 / per person



makan dulu kat quayside seafood cafe yg dekat ngan tepi studhuys building tu


jalan-jalan beli barang sat kat studhuys tu....




pastu aku teringin nak naik cruise ni hubby pun layankan je la aku sajer nak tgk2 view melaka sambil tgkp2 gmbr hehehe

ticket adult RM10/per person





dalam kul 5.30 cam tu gerak dari bandar melaka pegi makan kat umbai

kitorang order

*
*


 kerang bakar = RM5


ikan jenahak... kitorang ambik sebelah jer... buat bakar gak... = RM 30



ketam blackpapper yg marvellous - ambik 3 ekor je  = RM30


udang masak sambal - 6 ekor = RM15






setelah kekenyangan muka pun dah tak leh blah dah mata pun dah tinggal separuh je.... 



kita bayar dulu pastu gerak balik nilai = total RM85 termasuk air jug kecik :-)




No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...