Followers

Tuesday, 30 November 2010

.: tetiba lapar tgk gmbr makan kat TGIF :.

dah lama tak pegi mkn kat TGIF tetiba teringat2 bila aku godek2 PC ni jumpa gmbr lama ni... kitorang geng2 opis pegi makan kat sini lps berbuka puasa thn lepas....masa tu pakat2 buka puasa lite2 je kat rumah pastu terus jumpa kat IOI mall Puchong nak makan ramai2 kat sini... meriah sungguh masa tu...mcm-mcm hal jadi, yg paling kelakar kitorang tak paham waiter tu ckp BI, tak tau waiter tu org mana BI dia sgt la pelik... gelak jgn ckp la masa tu, mcm nak pecah perut....




















aaa.. sedapnyer... laparrrr la tgk gmbr2 ni....bila nak pegi mkn ramai2 lagi ni korank??

Monday, 29 November 2010

.:lagi2 kenduri:.

aku ni tak abes2 attend wedding kan?? maklum la.. ..ramai lagi kwn2 hubby yang tak kawen..dia kan muda dari aku.... ni pun baru suku je dr kwn dia yg aku attend kot...  tambah lagi musim cuti sek lak tu... mmg ramai la org kawen masa ni....korang akan tgk aku updated gmbr org kawen tiap2 minggu agaknya....

pengantin ni dua2 kawan college hubby dulu... ni rumah pengantin pompuan..cantekk suka sangat tema pink purple mmg my fav color.. mesti la sokaa.. n the bride cntik sgt...







ini lah pengantin nya.....



dan juga kami yg bergambar dgn pengantin...


after kenduri kitorang plan nak pegi main bowling kat wangsa walk... tgk2 ramai giler orang sbb de tournament tunggu skjp... pastu lama sgt terus tak jadi main... so lepak2 minum kat mohd chan abdullah kat wangsa maju tu.... 

balik tu nak tgk citer rapunzel.. terus pegi alamanda pun org ramai giler seat sume penuh.... tu la gatai tak booking dulu ni la akibatnya.... 

masa nak pegi rumah kenduri tu dah la jalan jem giler kat sungai besi...pastu nak pegi main bowling pun org ramai nak mamposss.... nak tgk wayang pun sama gak... kuar2 dari alamanda, kitorang kena saman plak... sbb parking kat luar tu......huhhhh...
 *
 *
what a bad day... 


nasib baik dpt niiii...in my size... thengs hubby...ummuaahh...

definitely not that cutest cat...:-)


Friday, 26 November 2010

.:perfume baru utk semangat azam thn baru:.

aku nak beli perfume baru tp tak tau nak beli perfume apa.... kdg2 rasa mcm bila org lalu tu sedap sgt bau dia mula la aku rasa mcm nakk je pegi tnya dia pakai perfume apa.... dah la cntik wangi plak tu... best je kan.... tp kadang2 tu org tu pakai mcm wangi je tp bila kita beli mcm tak kena jer ngan kita... yela perfume ni pun kan kena serasi gak ngan peluh kita kan.... aku ni mcm tak penah je jumpa yg serasi ngan bau aku and stick to that perfume.... mesti tukar2 gak...

ni antara perfume2 yang aku pernah pakai since college mengikut tahun... tp thn tu tak berapa btol sgt kot... heheh

 
 2001
 



 2002

 
 

 2003

 



 2004





2005




 2006
 







 
 

2007





 2008




 2009
 



 














2010
yg ni yg masih ada lagi sampai skrg.... 


tu la antaranya dan ada lagi yg aku tak ingat dah perfume pe yg aku pakai... selain dari perfume2 bodyshop ni...











 haaa skrg ni tgk pikir nak beli perfume apa plak utk 2011  



rasa cm nak beli gucci guilty ni



ataupun lola Marc Jacobs ni.....


ataupun yg lain2 yg best.... aritu pegi midvalley diorang promote perfume coach... pun sedap gak.. hubby pun suka...kazen hubby plak nak pegi singapore dia tnya nak tak pesan beli perfume katanya boss dia slalu beli kat singapore murah2....
nak pesan perfume apa ye??? 

to my beautiful friend si ratu dan pencinta GUESS tolongggg... yg lain2 pun idea pliss...

haiiiiihhh stress tau pikir....pakai minyak attar je la... :-p

Thursday, 25 November 2010

.:menjelousy diri sendiri.:


smlm godek2 PC jumpa gmbr lama ni... kurus nyer time ni... ..... aduiii susah nyer nak kurus aritu pegi cari jeans... tak leh pakai dah size 25 jgn kata nak pakai jeans tu masuk takat lutut je pastu tak lepas dah nak masuk sampai atas..yg nak tak de size....yg lain2 tak berkenan di hati plak tu....  argghhhhh
 
  




bila nak kurus ni.... perlukan aku mengisi borang join the next biggest loser season 3??

 *
 *
 *
ehh pastukan i jumpa gmbr ni.... lawak..lawak..


rambut kembang setaman.. huahuahua, masa ni sibuk nak rmbut curl, siap pegi "karan" rambut lagi (skrg panggil perm kan??) 

gelak guling2 aku tgk gmbr ni....kira habes lawa la ni nak pegi sek mcm tu... masa ni darjah 3 kot kalau tak silap...haihhh..~

Wednesday, 24 November 2010

.:bergegas ke midvalley semata2 kerana ini:.

aku dah tak tahan dah ngan muka yg semakin teruk dan semakin buruk ni... sampai nak tgk cermin pun mcm erkkkk tak nak mengaku itu adalah muka sendiri.... bila tgk kulit org cntik2 mula la rasa down giler... sampai self esteem down to -99% .... punya la segan nak berdepan ngan org tmbh2 lagi org baru kenal, kwn lama yg dah lama tak jumpa.... 

aku ni de tabiat suka picit jerawat tu yg masalah tu... tngan mmg tak reti dok diam... hishhhh mcm mana yerk 

pastu aku ni tak mcm pompuan lain rajin nak sental segala bagai kat muka jaga muka giler2 aku ni main hentam je... muka aku start berjerawat masa kat uitm... just imagine aku leh biar bertahun2 lamanya.. main hentam pakai je segala bagai pencuci muka biasa2...padahal  masa tu kalau aku beli SK II stok utk 5thn pun boleh jer.... 



masa tu kan kaya...kaya ngan duit PTPTN...:-)

ni pun baru nak cuba... sblm ni pakai NV masa nak beli tu kwn aku dah suggest beli clinique ni, but then aku beli gak NV, well...degil biasa la..... memang menyakitkan hati... maybe ade org sesuai ngan kulit muka dia but not me.... sgt2..... 

for the first trial tu... mmg elok ckp ko, muka aku licin satu jerawat pun tak de kulit jadi cntik sume tegur ... bila masuk yg normal size bottle tu... haaa ko hambeeek nak sangat ikut org kan.... org tu kulit mmg cntik yg aku ni..... sudahnya menanggung la kulit bertambah buruk..n scar everywhere.... oooo tak nak citer... nanti lagi sakit hati dan jantung.....

aku sangat la jealous bila tgk kulit muka org cntik2..sampai menangis la hentak2 kaki. ... nak gak kulit cntik cm diorang..muka aku ni dah mcm apa dah..tp still de org kata cntik..verangan jap....hahaha kalau btol2 kulit muka aku licin je..confirm meletopss...and double cantik...perasann tak sedar diri, cantik ke kak oii?? mesti de yg keras kejong baca statement aku..-joking-...  

oooohh melalut dah panjang.. nak citer apa sbnrnya ni??

smlm after keje terus ajak hubby pegi midvalley semata2 kerana benda ni haaa.... 


Acne Solutions Clear Skin System Starter Kit


 selepas consultation...aku beli ni 1 set ada cleansing bar, clarifying lotion, clarifying moisturiser dan aku tmbh mask...





dia bagi free ni.... travel makeup bag, ngan clinique happy 4ml...sukaaa....



lagi 2 minggu pegi balik, dia nak tgk progress....harap2 ok la lepas ni... kalau tak ok gakk... nak pegi buat botox la... :-p  ~ngeee~

Tuesday, 23 November 2010

.:amazing race season 4 :.








 

 
baru la nak berangan menyokong group dari malaysia dah terkeluar plak..... 

aku dah arr tak tgk minggu lepas tnya2 member opis n baca kat sini ckp diorang terkeluar..... frust tol laaa....

.:stress ngan broadband:.

aku dah naik hantu dah ngan line broadband ni...  nak citer pun mcm malas jer sbb bengang sangat 

dulu mula2 pakai celcom yg ni
  *
  *
  *


masa mula2 pakai sume ok larr bila dah lama2 kat area umah aku tu langsung tak de line asyik ter DC je jgn kata nak tgk movie ke apa ke... nak bukak FB pun tak boleh.....dah la setiap kali bil sampai bukan RM98 pun tak apa dia charge tah mesti lebih dari 98.... tak tak leh sabar dah terus tukar pakai maxis plak


 pakai maxis ambik pakej yg ni je dah malas dah nak bayar mahal2 tp tak ok gak...



  pakai maxis better la dari celcom balik kg perak pun leh bukak lagi FB tp kejap boleh kejap tak boleh la.... kat nilai pun ok la gak nak kata laju tu tak la tp boleh tahan la....but lately tak tau kenapa aku rasa cm lembap je geram sungguh bukak Fb pun setakat bukak je la nak tgk2 gambar ke apa ke tak leh aduiiiii ..nak bukak blog boleh, nak updated, letak gmbr jgn ckp la mau 2 hari baru ok..mcm mana nak jadi blogger tegar nihh weiii?? dah tak tau dah nak pakai apa...

ingat mcm nak pakai streamyx je kat rumah senang confirm2 laju.... tp tu la kalau tak pakai broadband kat opis tak leh la plak nak bukak FB dan lain2... kat opis aku tu sume benda nak block... tak paham sungguh... bukan bukak 24/7 pun...aku rasa larr... 


 


ataupun...... pakai streamyx pastu kat opis pakai je digi yg RM38 ni ok tak rasa2??? 




dah malas nak rasa kecewa dah ngan sume benda ni....boleh jadi stress tau...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...