Followers

Monday, 3 January 2011

.:cubaan membuat 1st trifle:.

cubaan membuat trifle yg pertama... trifle ni nak bawak pegi berkelah kat kemensah new year aritu.... jumaat mlm tu aku buat larr...aku ni bukannya reti sangat... hentam jer laa.... aku beli swiss roll vanilla ni....potong2 letak dlm bekas...




pastu masak custard ngan susu, tp aku tak pakai susu cair ideal tu, aku pakai dutch lady full cream milk... member opis yg ajar pakai susu ni dia ckp lebih lemak....


dah agak2 keras skit tuang atas kek dan susun buah peach atas dia....aku pilih buah peach sbb senang skit nak potong nanti... buah pape pun tak pe...


pastu masak agar2, aku pakai agar2 cyrstal jenama nona tu....perisa strawberry...


dah masak tuang atas buah tadi.... tp sayangnya agar2 tu skit sangat n cair skit maybe terlebih air kot... hehehe



hasilnya trifle aku lembik.... sedap larr tp lembikkk skit.... tak leh potong, kena mkn ngan sudu... aku rasa custard dia tak cukup pekat masa masak tu, dan agar2 kurang dan terlebih airr..... 

tak pe la 1st trial... lepas ni dah tau dah nak buat caner.... (ayat menyedapkan hati ) :-)

7 comments:

Fyda Rahim said...

xpe2.. yg pasti sedap. t aku nk try buat gak.

dollyadam said...

aku pong!

yatt said...

dolly : dah buat jgn lupa antar tgkt 7... huhuhu

fyda : chaiyok... senang jer pun... cuma kena tgk kekerasan custard ngan agar2 tu jer la kena pandai budget...

good luck to both of you...

☆ lieya latif ☆ said...

sedap2!!! aku bagi 5 bintang per 5 bintang....sume cukup rase...manisnye....kastard nye lemak berkrim....puding atas pun sedap tak keras tak lembik....pada aku mmg mmg menjadi sebab boleh dipot0ng dgn cun sekali!!!

yatt said...

lieya : hehe.. tq2...

Lady of Leisure said...

sedao kan trifle, bila potong nampak cantik gitu.. :)

yatt said...

lady : btul.. tp i punya ni tak la cntik heheh.. baru nak try..:-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...