Followers

Wednesday, 12 January 2011

.:honeymoon sekejap kat pangkor- part 1:.

kat entry lepas kan aku de ckp nak pegi short trip sambil menyelam minum air.... kitorang balik perak makanya destinasi percutian terdekat yg kitorang tak penah pergi berdua-duaan adalah PANGKOR..... huhuhu dekat jer kan ... dah lama gak aku tak pegi last pegi pun sbb de kursus induksi 2thn lepas kot rasanya, tu pun dok je kat chalet tu, tau2 jer la.. kalau dah namanya induksi tu bukan leh nak merayap2 sangat pun.....

ni kira first trip hubby larr ke pangkor.... as you know pangkor biasa la, tak de pape sangat pun.... sajer nak merehat2 kan diri dan menenangkan kepala otak ni jer.... 

hari kejadian adalah hari ahad lepas, kitorang gerak kul 10.45 dari rumah mak aku terus pegi jetty marina yg baru tu.... nanti aku citer lak pasal apa kitorang naik dari jeti Marina ni....


sampai kat pangkor dalam kul 12.30 cam tu kitorang sewa motor jer..... senang berdua, lgpun kat sana susah nak gerak kalau tak sewa motor kalau naik van malam dah tak leh nak pegi memana van beroperasi siang jer...sewa motor RM30 utk sehari tp jgn mimpi lar nak dpt moto elok sgt.. memang kelakar la moto dia hehehe janji de transport sudah org kat sana pun tak heran sume motor buruk jer....

citer pepanjang pun tak guna jom layan gambar..
*
*
*


jetty marina....


ni gambar gediks masa nak pegi... sungguh ayu bertudung, punca nyer adalah kerana hubby memuji "cantik... mcm org arab" terus tak nak bukak tudung... :-) 
(ada makna disebalik pujian..huhu)














 sampai kat jetty pangkor....



kitorang stay kat hotel ni sbb my cousin keje kat sini so leh dpt diskaun ;-p



 we choose to stay at chalet type room jer sbb kat bawah, malas nak panjat tangga for hotel type room....




lepas lunch kitorang jalan2 kat tepi pantai dan pusing2 island naik motor..... aku pun tak pernah pusing satu pulau sblm ni...




disebabkan gmbr bnyk so next entry letak gmbr snorkeling dan lain2 gmbr plak...


6 comments:

mr_mrs mikko said...

waaah..
bestnyaa jln2 d pntai..
eeeii, aku plg suka pntai..

tp yg aku x suka..
kalo tym panas..
bila blik umah,
owh sunburn..huhu

yatt said...

mikko : kan... pantai adalah tmpt terbaik utk release stress... i love beach so muchh.. :-)

Shima Md. Zahar said...

amboiiiii sonok yer...

SecEbIs kAsIh aYu said...

akak...nk tny bape harga pakej akak p pangkor nie?

yatt said...

ayu : heeee... soalan dah terjawab tadi kan?? nanti nak tnya pape call tau ... hikhik

k.shima : gediks... akak pun sonok gak cuti 3 bulan.. nak jugakkkk

SecEbIs kAsIh aYu said...

hehehe..tq..info berguna..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...