Followers

Friday, 14 January 2011

.:marina membership card:.

haa sajer nak citer,  bagi yg tak tau lagi la kan.... 

nak pegi pangkor dah ada jetty baru, instead of naik kat lumut kita boleh naik dari  
jetty Marina ni.....

utk naik ferry dari sini, kena buat membership card ni dulu... RM10 jer pun + tambang sorang RM10 (pegi balik)... kalau naik dari lumut RM8 pegi balik


 


sebab apa aku choose untuk naik dari sini :~)

~ naik dari sini cuma ambil masa 10 minutes jer utk sampai ke pangkor compared to lumut 30-40 minutes

~ ferry akan gerak tak kira penuh atau tak, mcm masa aku balik aritu cuma ada 12 org jer dalam ferry tu...ferry tetap akan gerak on time...ferry sejam satu so pandai2 la korang budget... (schedule sila click sini)

~ ferry dari Lumut akan tunggu sampai ferry penuh sepenuh2 nyer dan bawak segala barang termasuk motor2 pun angkut skali naik ferry tu.....compared to naik kat sini tak lar bersesak2 mcm naik dari Lumut.... 

~ ooo parking kete kat sini agak safety ...compared dari lumut sbb ada org jaga... kat lumut tak tau larr nmpk cm sesak skit... kat sini bnyk jer parking space... sehari RM10 utk weekdays.. RM15 utk weekend (24jam tau) kitorang aritu salah budget masa.....terlebih 1jam 25 minit terus kena bayar RM20 


so ikut korang lar nak naik dari mana.... 

pegi pangkor bagi aku, salah satu destinasi percutian budget..kat bwh ni aku buat list budget utk bercuti kat pangkor..

parking - RM10-15 (sehari) 
tambang ferry - RM10 (sorang pegi balik)
sewa moto -RM30 (sehari) tak payah sewa kete.. jalan kecik jer kat situ..
hotel - RM80-150 (per nite)
snorkeling - RM20 (sorang) 

total utk 2hari 1 malam tak sampai RM300 termasuk makan.....



okeh itu jer nak share... bubye!!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...