Followers

Monday, 17 January 2011

.:mari buat homemade sushi part -1:.

aku tak leh blah btol la dengar A.G jadi fifi dlm rancangan masakan senduk fifi kat hot fm tu... kelakar giler...siot jer kan...so arini fifi nak ajar buat homemade sushi kat korang..korang.. dan korang semua... huhuhu

sabtu aritu aku pakat2 ngan member opis nak buat sushi sbb tgk kat blog org lain dok sibuk buat sushi nmpk cm senang... kebetulan plak kitorang sume mmg hantu sushi ni.... dlm kul 12.30 mcm tu lepas balik dari OT kat opis...pegi alamanda beli2 barang... 


 







 


 
 



 meneliti tanda halal :-)

*
*


 
ni la dia bahan2 yang diperlukan.. aku letak harga skali senang korang nak budget utk buat nanti...



beras sushi RM9.90 kot






yg kat atas ni sume ada jual 1 set dalam plastik RM33.90   

 

   tobiko ni 100 gram RM20 kat carrefour tp dpt RM18 jer setelah di pujuk rayu oleh member aku.. huhu



 

 


ni la sume bahan2 nyer selain dari kat atas tu kitorang beli mayonis kena beli yg besar, crabstick, timun jepun, cheese, telur, sosej...


ni bahan-bahan untuk isi sushi pulak yg dah siap kitorang sediakan...

 

 dalam periuk tu beras sushi yg dah dimasak



 egg mayo


tuna mayo


kani mayo (shredded crabstick + mayonis)


crabstick

timun jepun


telur ni rebus dulu goreng ngan tepung tempura + bread crumb


 sosej


 tempura udang (yg ni ready made beli yg frozen)

sbbkan gambar bnyk kena sambung ke next entry...tunggu taw...

1 comment:

Fyda Rahim said...

haha.. beh2.. ko bagi resepi bagai yatt.. br bersambung part 3 plak.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...